fredag 30 september 2011

Speedating - utvärdering

Speedatingen skulle hållas på ett ställe på Houstonstreet( av ngn anledning så envisas NY-borna med att uttala detta som hus på engelska, inte som staden houston) som heter Madame X, och jag måste säga att jag var en aning skeptisk när jag gick in. Stället låg rätt off, nere i en källare och det var en, som min mamma skulle utrycka sig, muggig lukt inomhus.
Madame X överasskade dock med de godaste, och billigaste drinkarna (en drink=5 dollar) jag hitills sörplat på i NY, och efter några drinkar förvandlades stället till något lite mer pittoreskt mysigt häng, lite som Ahriman (lund) möter bar rouge(sthlm)
Själva speedatingen befolkades till största delen av osäkra killar, som förmodligen har svårt för att få tjejer och ser speedating som en sista lösning. Tjejerna var ju helt klart bättre än killarna rent utseendemässigt.
Alla killar märkte att jag inte var amerikansk, jag hade en "slight accent" som de uttryckte sig. Jag bad alla att gissa var jag kom ifrån, nästan lika roligt som att be en kille att gissa ens ålder, det kan bli vad som helst och antingen blir man glad eller väldigt förolämpad. Jag fick höra allt ifrån, baltikum till Storbritannien, men de flesta gissade faktiskt rätt.
Trots en väldigt brokig skara hittade jag faktiskt en kille som dög att äta middag med, gullig men inte direkt marriagepotential, inte boyfriendmaterial heller för den delen, men ändå en rolig kväll ute.
Vill man ha en rolig, social kväll med många nya bekantskaper ska man definitivt satsa på speedating, men söker man efter kärleken får man nog gå på många dejter innan man träffar rätt.

Speedating - ett roligt sätt att mötas eller bara för nördar?

Ikväll ska jag prova på speedating för första gången i mitt liv!
Det ska verkligen bli jätteroligt att se vad det är för typ av människor som går på en sådan här tillställning.
I USA är speedating tydligen väldigt stort och var och varannan amerikan har provat på det, i Sverige finns det tyvär inte många företag som arrangerar detta och den enda speedating som jag har varit på var i skolan för att lära känna varandra, inte riktigt i dejtingsyfte.
Frågan är om jag kommer gå därifrån med en många matches ( man kryssar i på ett papper vem man vill träffa igen, har denne person kryssat i för mig, så har vi en match) eller om det bara är en massa loosers där som inte kan träffa tjejer på annat sätt. Lets find out!

onsdag 28 september 2011

Saknad





Är man djurälskare som jag är, kan man gå flera veckor utan att sakna sina husdjur när man plötsligt får en blöt puss från en westie eller blir nästintill omkullvält av en överexalterad liten brun pudel.
Då fick jag en tår i ögat när jag tänkte på mina djur där hemma, mina vovvar och kisar. Att vara tillsammans med djur är som terapi i en annars så stressig tillvaro, finns inget som kan jämföras med detta.
Därför tar jag mig en stund och tänker på mina fina husdjur ikväll!

tisdag 27 september 2011

Time Square - en riktig turistfälla


En sak jag inte riktigt förstår med NY, är varför alla är så fascinerade av Time Square?
Det är nog den mest hemska plats jag besökt hitills!
Jag menar, varför åka på semester för att titta på en massa reklamskyltar? Plus att där är groteskt med människor, varje dag!
Jag måste dock passera denna håla i stort sett varje dag och idag fick jag dessutom mig en rejäl dos då jag var tvungen att springa från teater till teater för att hämta broschyrer till klienter. Inte ett ställe jag kan rekomerndera att besöka, det skulle vara för att gå på teater, men thats it!

måndag 26 september 2011

Springnota?

Jag vet att USA är landet där man alltid ska dricksa till höger och vänster.
Man ska dricksa servitören, och taxichauffören och till och med kassörskan i mataffären, bara för att hon packar ner mina varor i en påse. Jag undrar ibland om det är påsarna eller själva tjänsten man betalar för? Påsarna är ju faktiskt gratis här.
Jag har inget emot att ge dricks, till de som förtjänar det, men varför ska det vara ett måste att dricksa till människor som inte gjort sig förtjänt av det?
Idag var jag ute och åt, och ja, jag hade faktiskt inte råd att dricksa så jag sprang därifrån innan de hann titta på kvittot. jag kände mig jätte skyldig, som om jag hade begått ett grovt brott!
Nej, ska de ha 15-20% av den totala summan som dricks får de faktiskt börja servera billigare mat om jag ska hosta upp de pengarna!

söndag 25 september 2011

Fyndat på marknad och på rea

Parfym 20 dollar styck

Svarta shorts från Ann Taylor, perfekta till svarta high heels

Halsduk till vintern

lördag 24 september 2011

Här bor jag! Vanderbilt YMCA i East Midtown

Gatan utanför

Mitt rum, litet, men vem hade tänkt spendera tid på rummet?

Gym med något som kallas för cardiovascular equipment, förmodligen bara ett finare namn för rullband och trampmaskiner

Sal för träningspass

Gym med vikter


Självklart finns här en pool också

Inhandlat

Rosa dunjacka från Juicy Couture

Body från Guess
Fyndat! Skor för 20 dollar

Utekväll i Noho och Meatpacking district




Blev en utekväll med Marinda och Ida igår.
Jag var lite smårädd att vi inte skulle hitta varandra den här gången heller (senast vi skulle ses stod vi vid två olika uppgångar och kunde inte ringa varandra, totalt missslyckat, som tur var blev denna kvällen mycket bättre)
Kvällen började med kalorifrossa, följt av liveband och slutade med dans på ett ställe som hette Griffin. Kanske inte riktigt min typ av ställe, lite för mycket Etage (för er Malmöiter) möter Cafe Opera (för er Stockholmare), och lite småräliga, överdyra drinkar.
Idag ska jag försöka vara lite aktiv trots mitt tillstånd och bege mig till Museum of New York.

fredag 23 september 2011

Monsunregn över New York


Efter tre dagars tryckande värme har New York-borna sprungit runt med paraply under armen nästintill deras dyra chanel-väskor, i väntan på regn.
Idag kom det, en störtskur liknande Niagarafallet.
Försökte på väg hem från skolan undvika de största vattenpölarna men kom sedan fram till att det inte var någon ide, nu ligger mina skor på tork, tacka vet jag air condition.

torsdag 22 september 2011

USA måste konsumera mer konserveringsmedel än något annat land, här är några exempel:



Grönt är skönt

Hittade denna fina plånbok inne på Juicy Couture, en butik som för övrigt har blivit en av mina favoriter, inga HM-prsier direkt, men inte Dior heller.

New Yorks tunnelbanor och den amerikanska servicen

Alltså New Yorks tunnelbanor är nog det värsta jag varit med om. Själva tågen är helt okej, men vänthallarna är förfärliga!
Varrje gång man ska ner dit måste man ta ett djupt andetag, för man vet att man inte kommer att inandas ren luft under de kommande 30 minuterna. Hur kan ett land som fullständigt lever på air condition luft (man får svala fläktar när man går på stan så fort någon öppnar en dörr) ha missat den plats där så många människor vistas dagligen? Man fullkomligt dyker in i vagnen när tåget kommer för att hämta andan, för som tur är har de tänkt på befolkningens hälsa i alla fall medans de åker tågen. Nej där kammar Stockholms tunnelbanor hem priset, där behöver man i alla fall inte må illa efter en åktur.
En annan sak som jag lagt märke till, som jag egentligen redan visste men som blev mer märkbar när jag kommit hit, är den amerikanska servicen.
Helt sjukt med människor som fjäskar när man handlar. de kommer fram och presenterar sig, håller upp dörrar, lägger fram olika outfits, hälsar en välkomna etc. Helt underbart!
Okej, ibland kan det bli lite löjligt, tex när det står en kvinna inne på Banana Republic och säger: Welcome to Banana Rebublic, Men are downstairs, som en maskin som hakat upp sig.
Men ett exempel som gynnade både mig och butiken var när jag var inne på Guess på 5th avenue och spanade in en urläcker, grön klänning( har kommit fram till att grönt, inte rosa är min färg) Denna klänning fanns tyvär inte i min storlek, men istället för att bara säga:nej vi har den inte i M, och gå därifrån, som en svensk expedit skulle gjort, la hon fram olika alternativ.
Vilket resulterade i att jag köpte en jätte snygg svart body ( jag och mina systrar fick inte använda Body när vi var små, mamma tyckte inte riktigt om dem, så nu gör jag lite revolution).
Jag tjänade på detta, såväl butiken, alla är nöjda och glada!
Ikväll hade jag ett misslyckat möte med en kompis, misslyckat på det sättet att vi inte kunde hitta varandra och vi fick båda stå där med skägget i brevlådan.
Eftersom jag var en smula hungrig gick jag inte på en bar och beställde en cheesecake, tyvär hade jag en man brevid mig som verkligen inte kunde lämna mig ifred. Uppffattade inte allt han sa men tror det var att han var guds sändebud eftersom han hette Gabriel och att jag hade en inre skönhet, hur nu han kan veta det...det kan man ju fråga sig.
Nu ska jag nanna för det är skola imorgon och morgonstund har guld i mun!

fredag 16 september 2011

Amerikanska pengar ser ut som leksakspengar


Att åka till USA är inte som att åka någonstans i europa. Det är ett helt projekt!
Efter flera veckor av irritaion över den amerikanska ambassaden och dess skumma frågor angående mina intentioner med min resa och diverse tidigare sjukdomar som jag kunde tänkas föra in i landet bestämde jag mig till slut för att resa in på ett turismvisum som gäller i 90 dagar.
Nog ska jag ha tid till att upptäcka New York och ska försöka att inte ägna mig åt allt för turistiga grejer som att åka upp i frihetsgudinnan eller något annat totalt ointressant.
Nej resan ska gå åt till att lära känna den riktiga New York kulturen och allt vad staden har att erbjuda, vilket är mycket efter vad jag har hört.
Efter flera månader av förberedelser ser det ut som om jag äntligen är klar med allt, till och med min väska är i stort sett färdigpackad två dagar innan avfärd, nu ska den bara vägas så jag inte åker på att få betala för övervikt.
Växlade även pengar igår, men varför ser dollar ut som låtsaspengar?
När damen i kassan på Forex växlade in mina riktiga svenska pengar mot något som såg ut att komma från Monopol var det nära att jag sa till henne: nehe du vänta lite här...vem tror du att du försöker lura?
Men det kanske bara är jag som spelat Monopol för många gånger. Kan dessutom vara en fördel när man sedan går ut och shoppar för dem, man tänker inte på att det är riktiga pengar som man gör av med.