söndag 30 oktober 2011

Hello Kitty

Stötte på Kitty i stan idag! Men som alla andra i New York ska ju även denna kisse ta betalt, hon fick lite skrammel som förhoppningsvis räcker till ett fat med mjölk!

Thaimat!

Igår var en jättetrevlig kväll! Thaimat på Spice, en restaurang i New York som faktiskt är relativt billig, billigt blir det dock aldrig i usa på grund utav all dricks. Nationaliteterna var blandande, svenska, spanska, koreanska, tyska och israeliska människor bjöd på många roliga diskussioner!



lördag 29 oktober 2011

Party med lite Haloweeninfluenser

Igår blev det en utekväll med min nya kompis Nora, det började med Malibu Cola på mitt lilla rum och slutade med nattklubb i Meatpacking. Kvällen skulle visa sig bli väldigt lyckad med många nya och roliga bekantskaper.


måndag 24 oktober 2011

Hårprodukter

Som blondin kämpar man ständigt med den förbannade utväxten, och eftersom man inte kan ränna till frisören så fort det börjar mörkna får man vända sig till lite billigare alternativ. På Sephora hittade jag ett utväxt spray speciellt för blondiner från Rita Hazan och ett torrschampo utan färg, men som jobbar på volymen, nu är det bara att vänta och se om jag får ett hår som Dolly Parton.

söndag 23 oktober 2011

Svenska kyrkan

Gick upp i ottan idag för att bege mig till Svenska Kyrkan där Idas kör skulle ha konsert. Det var som att kliva in en oas av kanelbullar och sillamackor, overkligt när Manhattans taxibilar viner förbi utanför.



Ellis Island

Igår skulle vi till Ellis Island, eller trodde vi iaf, båten körde bara till Liberty Island och vände, en aning snopna och halvt melankoliska begav vi oss in till Soho för lite tröstshopping istället.


lördag 15 oktober 2011

Tinkerbell

Idag blev det lite shopping i East Villiage. Shoppade bland annat i en affär som heter Variazioni.
Jag upphör aldrig att förvånas och imponeras av den amrerikanska servicen. Jag köpte mina guldiga paljettshorts i en av dessa butiker, fast i soho, och butiksbiträdet där jobbade i denna butik idag, och hon kände igen mig! Hur många kunder har inte hon per dag? Hon sa: jag kommer numera kalla dig för Tinkerbell, för du är liten och gillar sånt som glittrar!






Ren och skär lycka

Behöver jag säga mer? En stor kontrast till peanutbutter and jelly sandwich

torsdag 13 oktober 2011

Ett litet irritationsmoment

I USA är de rädda för att bli stämda för allt, vilket jag börjar irritera mig mer och mer på.
Igår blev jag utslängd från gymmet för att jag inte fick träna i flip - flops. Då tänker ni säkert: vem tränar i flip-flops?
Men ja, träningsskor var inte direkt en prioritet när jag packade min väska för min resa, och det har definititvt inte varit något som jag har planerat att spendera pengar på.
Tills idag då jag var tvungen att gå och köpa mig ett par, jag vill ju inte råka tappa vikter på mina bara tår så jag kan stämma YMCA.

söndag 9 oktober 2011

Skönhetsprodukter


Ibland kan man hitta riktigt billiga grejer här.
Idag har jag inte bara varit på pedikyr för 18 dollar, jag har också handlat hårinpackningar, bland annat en stor burk från Matrix för bara 100 kronor!
Jag ska också prova på att bleka tänderna med en slags blekningspenna som man målar tänderna med, ska bli intressant att se hur resultatet blir i jämförelse med blekning hos tandläkaren.

Mitt möte med Johnny Depp




Var på en bar i soho igår, när jag tyckte mig se Johnny Depp!
Jag tänkte: shit vilket nedsprång, från välbetald skådis till bartender som lever på dricks.
Men ja...såklart var det inte Johnny Depp utan bara en kille som var väldigt lik, ni kan ju avgöra själva!

fredag 7 oktober 2011

Uggs = ugly


Jag har fallit för grupptrycket och köpt mig ett par Uggs.
Efter att en extrem kyla smygit sig in över Manhattan (veckan innan var det en kväljande hetta), och efter att ha haft konstant skoskav i tre veckor, ansåg jag detta som ett klokt beslut.
Jag förstår nu varför folk är så fästa vid dem, de är underbart sköna, och även oerhört varma, vilket jag fått erfara efter att värmen helt oväntat kommit tillbaka, mina fötter har fått bada bastu denna vecka.
Men....trots dessa fördelar så kan jag inte hjälpa det, jag tycker de är så fula! Det ser dessutom ut som om man har jättefötter när man använder dem, inte smickrande!
Jag kommer förmodligen inte att kunna använda dem på väldigt länge, helgen i NY ska bli väldigt varm, även början av nästa vecka, på söndag ska det bli hela 28 grader! I oktober? Är det såhär hösten känns i NY? Hur kan de bara klaga på att det är kallt här?
Kom till Sverige, så ska ni få känna på lite riktig kyla!

Promis i uptown









Denna fredagkväll ägnade jag och Sara åt att bejaka vår kulturella sida.
Ett besök på Metropolitan, där vi strosade runt bland en massa tavlor och statyer.
Sen promenerade vi genom uptown och kollade på våra framtida bostäder , några av dessa lyckades jag fånga på bild.
Gick förbi Applestore och den enorma blomstersamling dedikerad till Steve Jobs, Roosevelt hotel, där de spelade in Maid in Manhattan och Plaza Hotel, där de spelade in Ensam hemma 2.

torsdag 6 oktober 2011

Jyckedagis

Gick förbi ett jyckedagis! Tyvär så var jyckarna inte så väldigt intresserade av att ställa upp på bild utan vände ryggen åt mig



onsdag 5 oktober 2011

Macys!

Jag var på Macys idag för första gången.
Deras slogan är någonting i stil med "hittar du det inte hos oss så hittar du det ingen annanstans" trots detta måste jag faktiskt erkänna att jag blev lite besviken när jag kom dit. Jag hade förväntat mig något i stil med Harrods eller NK. Men det var mer som ett enda stort kaos blandat med ett oändligt folkmyller. Kläder låg huller om buller, inga vackra dekorationer och inte var personalen särskilt hjälpsamma heller, iallafall inte vad man skulle kunna förvänta sig av ett ställe som Macys som är så pass välkänt.
Trots detta lyckades jag göra en del fynd, ett tips till er som åker till NY, gå till Macys och säg att ni är på tillfälligt besök så får ni 10% rabatt på allt ni köper, riktigt bra!
Denna väskan köpte jag idag, märket heter Dooney & Bourke. Jag tycker den är riktigt fin och jag har letat länge efter den typen av väska.
Den var ganska dyr, men vill man ha äkta läder måste man betala lite mer. Jag levde här efter min systers tips om att man ska investera i bra, lite dyrare väskor, de håller längre, och nu är det upp till bevis!

måndag 3 oktober 2011

Himmelriket





Igår fick jag en väldig längtan efter svenskt godis, inget här i
godisautomaterna dög, det var bara svenskt godis som jag ville ha.
Ja, jag vet...jag har bara varit i usa i lite mer än två veckor, och man borde klara sig längre än så utan godis. Men jag är inte mer än kvinna, och som kvinna har man som alla vet vissa extrema behov.
Så jag begav mig till Sockerbit i The Villiage. En svenskägd godisaffär med en massa svenska grejer. Lösgodiset var dessutom mycket godare än i sverige, mycket fräschare och kändes väldigt nytt, inte som i sverige då man rätt ofta kan råka ut för stenhårda nappar och sega bumlingar.
Jag shoppade ganska mycket...jag handlade lösgodis för 21 dollar...vilket är ungefär 150 svenska kronor. Men det var det verkligen värt, jag hoppas bara att jag klarar av att spara lite och inte kalasa upp allt ikväll. Butiksbiträdet, som tvekade innan hon talade om summan för mig, kollade lite konstigt på mig när jag sa att jag ville ha ett Maraboumjölkchoklad också, hon bara: Säker på att du inte ska ta det nästa gång istället?
Jo...kanske det.

söndag 2 oktober 2011

Guldfeber

Igår var jag ute hela dagen och shoppade med Sara. Jag upptäckte när jag kom hem att jag av någon anledning bara köpt saker i guld, verkligen helt omedvetet!
Kvällen avslutades i svensk anda med middag hemma hos Sara där vi tittade på våra favoritavsnitt av Sunes jul, julbaket, julgranshuggning och julbordet.
Här är några av dagens fynd:
Guldskimrande klänning köpt på second hand, men ursprungligen från vårt svenska hm.

Klänning med guldpaljetter, eller ja...egentligen är ju detta en kjol, men är man kort som jag, köper man en i large, drar upp den i armhålorna och kallar det för klänning. Köpt på forever 21.

Guldskimrande kofta, funkar både till vardags och fest, köpt på second hand.

Svarta skor med gulddetaljer, köpta på second hand.

På vägen hem från Sara passade jag på att plocka upp ett par shorts med guldpaljetter, mycket snygga till en svart topp eller body.