lördag 3 december 2011

Nya skor!

Jag är faktiskt ursäktad, har inte shoppat alls många skor sen jag kom till New York, bara typ fyra par och av dessa var alla vardagsskor. Så jag unnade mig ett par ordentliga festskor, de är så otroligt söta och förmodligen de högsta jag har så får se om jag klarar av att entra dansgolvet i dem. Men av någon konstig anledning så är det mycket lättare att dansa i högklackat än i lågklackat,
samma som att det är lättare att gå i lågklackat än i högklackat. Därför kommer dessa endast åka på vid festliga tillfällen kvällar då man bara inte kan stå stilla.

måndag 28 november 2011

Underbara Betsey Johnson

Skulle man beskriva min stil utifrån en designer hade det definitivt blivit Betsey Johnson. Betsey är mest känd för sina söta babydoll-klänningar, något som jag finner oemotståndligt!
Tyvär är inte Bestey Johnson så well spread i europa, så därför shoppade jag loss när jag kom till butiken här i New York.
När det nu varit thanksgiving rea med 40% på hela sortimentet passade jag på och köpte tre klänningar, här är två av dessa. Den rosa är självklart min favorit, som matchar bra med mina silvriga paljett pumps som jag har hemma och den blåa tillsammans med mina rosa lackskor.Perfekta festoutfits när man vill känna sig lite extra fin.

söndag 27 november 2011

Designer fashion for less

Igår var höjdpunkten på min resa, Nicole och jag besökte Woodbury common outlet! Denna outlet är uppbyggd som en liten stad, med oändligt många butiker som Prada, Gucci, Ralp Lauren, Dolce&Gabbana och mycket mycket mer...(ungefär varenda killes mardröm)
Bara att åka dit och titta på människorna som går omkring där är roande. Turister med de största resväskorna de hittat som de fyller till bristningsgränsen! Både jag och Nicole var oerhört nöjda med våra köp. Jag handlade två väskor en från Chloe och en från Tory Burch, partyklänning från Diane von Furstenberg, skor från Timberland och plånbok från Michael Kors. Allt 45 % billigare än i vanliga butiker.





Rooftop

Finns det något New York är mer känt för än sina skyskrapor? I denna stad finns det även stora möjligheter att se dessa uppifrån, vilket vi gjorde i fredes på 230 fifth. En väldigt cool bar med riktigt fin utsikt som ligger centralt på fifth avenue. Efter en timme ute blev det dock alldeles för kallt för att sitta ute, detta trots de fina rökrockarna (alla i baren såg ut som Hugh Hefner/ninjas i dessa)





Museum of Sex

I dagarna var vi på museum of sex som ligger på fifth avenue. Här kan man se allt ifrån sexleksaker från 40-talet till Paris Hiltons sexvideo.





fredag 25 november 2011

Thanksgiving

Igår var det Thanksgiving, och självklart tog vi seden dit vi kom och åt riktig amerikansk thanksgiving middag på Smith&Wollensky i midtown. Vi fick den absolut bästa räkcocktailen vi någonsin ätit och tyckte lite synd om servitören då han serverade oss huvudrätt innan förätt, något som han skämdes jättemycket för. Men detta var till vår fördel då vi fick både dricka och sidedishes gratis!



lördag 19 november 2011

Svenska Kyrkans julbasar

Idag var jag och jobbade på svenska kyrkans jullbasar, min uppgift var att sälja julstakar och sålde faktiskt en till Janique från svenska New York fruar, typ den enda kändisen jag ser i New York och hon är svensk! Annars var det jätte mysig julstämmning under hela dagen och när jag skulle gå hem kändes det som om man skule kliva ut i ett snögit, julpyntat New York, men så är det ju inte, i alla fall inte ännu. Fick jultallrik också, med massa julmat, och must som smakade himmelskt. (julmust smakar iofs alltid himmelskt i min mun)




måndag 14 november 2011

Rosa ponnisar

Jag fullkomligt älskar min nya, fina sjal, design Sophia Costas! Såg en hel del fina sjalar med många olika motiv på Flying A på Spring Street. Där fanns med fåglar, elefanter,valar, delfiner, noshörningar, ja allt möjligt! Men när jag såg denna sjalen med rosa ponnisar, och ponnisarna hade dessutom vingar, så var jag bara tvungen att ha den! Den var en aning dyr, men ser jag något som jag verkligen tycker om, bryr jag mig inte mycket om vad det kostar, och jag känner på mig att denna sjal kommer bli inte så lite utsliten.

lördag 12 november 2011

Williamsburg

Idag begav jag mig in till Williamsburg, USA:s konstnärstätaste och tv-glesaste stadsdel. Här bor tydligen en tredjedel av New Yorks 30.000 konstnärer! Williamsburg kändes som en väldigt kreativ stadsdel och fick mig att tänka lite på södermalm i Stockholm. Dock blev jag lite besviken på butikutbudet, det fanns inte så mycket shopping som jag hade hoppats på, men där var sköna människor och ett slags mys som står i stor kontrast till Manhattans stress.



lördag 5 november 2011

Nya godbitar

Nu har det blivit lite shopping igen, både fynd och synd.
Hittade ett par rosa Ralp Lauren vantar för 16 dollar. Hittade också, äntligen efter mycket sökande, min drömpäls! Men oroa er inte, självklart är det fuskpäls.









Off the waggon

Igår var en riktigt rolig kväll! Vi var på ett ställe i Soho som heter Off the waggon. Väldigt avslappnad atmosfär, sociala och roliga människor och jättebra musik. Spelade ölspel med en massa killar, och jag som inte ens dricker öl fick dricka jätte mycket öl, för vi var inte sådär jätte duktiga på att spela. Av någon konstig anledning blev vi dock bättre och bättre för varje öl vi drack!



torsdag 3 november 2011

Fashion Institute of Technology och Staten Island

Idag besökte vi fashion institute of technology och tog båten över till Staten Island och tillbaka. Fih är ett modemuseum som ligger i anslutning till en modeskola, där finns helt underbara plagg från Alexander McQueen, Chanel, Dolce & Gabbanna och många många fler. Helt klart värt ett besök och inträdet är gratis, och gratis är väldigt gott, speciellt i New York. Efter det åkte vi över till Staten Island, eller vi vände snarare i Staten Island efterom det i princip inte finns någonting att titta på på den ön. Men att se New York från vattnet är jättefint, och självklart är även denna aktiviteten gratis!




Stand up comedy!

Igår var vi på stand up comedy, jätteroligt och absolut ett måste om man besöker New York, och det finns en mängder av ställen att välja mellan. Enligt en av dessa stand up comediens så ser jag ut som en rysk bond-brud, jag går nu under namnet Svetlana om mina vänner får bestämma. Efter det blev det hemmafest bland en massa katter och avslutades med lite barhäng.



söndag 30 oktober 2011

Hello Kitty

Stötte på Kitty i stan idag! Men som alla andra i New York ska ju även denna kisse ta betalt, hon fick lite skrammel som förhoppningsvis räcker till ett fat med mjölk!

Thaimat!

Igår var en jättetrevlig kväll! Thaimat på Spice, en restaurang i New York som faktiskt är relativt billig, billigt blir det dock aldrig i usa på grund utav all dricks. Nationaliteterna var blandande, svenska, spanska, koreanska, tyska och israeliska människor bjöd på många roliga diskussioner!